The most expensive release of Killzone 3 with lots of extras has finally arrived, it’s called the Helghast Edition! The pack comes is a quite a big box decorated with good-looking artworks on each side, while on the top you can see the well-known logo.

The first thing you will notice after opening the package is that the contents are not separated into different boxes; it appears to be quite empty. The Helghast helmet replica could be a minor disappointment at first glace, but after taking a closer look at the item, your opinion might change really quickly. The details are nice, the materials – despite it is made of plastic – are also fine, only the eyes are making a cheap impression (it does not glow orange). After removing the detachable tubes under the helmet you can find a container for the art book and the game (just like in the Halo 3: Legendary Edition).

Instead of Steelbook, the US version includes only the standard edition game. The 100-page hardbound art book is a beautiful release; it includes a lot of nice artworks, the paper’s quality is also great. You can see pictures about certain locations, characters, weapons and vehicles as well.

The cloaking marksman figure created by DC Unlimited is pretty nice, its weight and details are also engaging. Transparent parts are very interesting, it is enough to look at the pictures and you will notice that what we are talking about. The last piece of the package is a Super Voucher, which includes lots of downloadable content: Soundtrack, dynamic theme, Retro Map Pack, making of videos, multiplayer extras and access to forthcoming SOCOM4 beta.

Note: The Helghast Edition is also available in Europe, but it includes a Steelbook instead of the standard edition game. RRP: £ 99.99, release date: 25-FEB-2011.

Released by: SONY
Region: US
Release date: 22-FEB-2011
Release price: $129.99
Platform: PlayStation 3

Contents: Collectible packaging, Helghast helmet replica, Helghast Marksman figure, Hardcover artbook, Standard edition game, Downloadable content (Soundtrack, dynamic theme, Retro Map Pack, bonus videos, double XP and full access to all weapons/abilities for the 24 hours of multiplayer, SOCOM4 beta access).

Share this post on

9 Comments

 1. Nem bántam volna, ha a soundtrack és egyéb jóságok egy bónusz Blu-ray lemezre kerülnek fel, mint a Resistance 2 CE esetében. (erről nem lesz bemutató?) Na meg azt hittem, h a figura is elfér majd a sisakban. Ettől függetlenül ez is egy ötletes gyűjtői kiadás, de talán egy kicsit drága. A Halo: Reach Legendary-jához képest legalábbis.

 2. Az eu verzió sokkal szebb dobozzal rendelkezik és steelbookba van a játék…Az meg teljesen elfogadhatatlan hogy hozzánk csak az amerikai verziót hozták be!Pedig ha jól emlékszem akkor Magyarország nem nem az államokban van…Persze angoloknál kapható csak éppen ők meg nem küldik el ide a németeknél kb. 170 euró stb. stb.

 3. @Zsubi
  Resistance 2-ről természetesen lesz bemutatónk, nagy valószínűséggel a harmadik rész megjelenése előtt (a Press Kitről szintén írni fogunk). Valóban elég drága, éppen azt beszélgettünk, hogy ezért a csomagért úgy 25e forint lenne a reális ár. Én személy szerint még annyit sem adnék érte, a Helghast Edition mind a Halo: Reach, mind pedig a Halo 3: Legendary Editionjétől elmarad.

  @Matus
  Magyarországon nem forgalmazzák hivatalosan, ezért csakis a konzolos boltok ügyességén műlik, hogy elérhető-e. Szerintem örülni kell, hogy legalább így beszerezhető, nyilván a kereskedők is szívesebben hoztak volna az EU kiadásból, megvan annak az oka, hogy csak US verziót árulnak.

  Más: Nem tudtok valakit, akinek megvan a Killzone 3 Steelbook? Szeretnénk bemutatni, de sajnos nincs egy olyan ismerősünk sem, aki beszerezte volna…

 4. Tudom csak zavar a dolog…
  Válaszolva a kérdésedre nekem holnap jön meg a steelbook…remélem meg a reggel folyamán 🙂

 5. @Killzone 3 Steelbook: Nálam már itt figyel a polcon 🙂
  OFF: De ez a hónap ki fog készíteni Steelbook ügyileg…

 6. Atter, köszönjük szépen a felajánlást, GaBival majd megdumáljátok a részleteket. 🙂

  Zsubi, neked is köszönjük szépen, de úgy néz ki, hogy néhány napon belül már meglesz a KZ3 Steelbook poszt.

 7. Akárki akármit mond!Európában vagyunk és hiába nem jelent meg itthon hivatalosan (nem ez volt az első eset, gondolom nem is az utolsó) máskor mindig tudtak hozni…Undorítóan bele van csak hányva minden a dobozba, semmi rendszer…Maga a sisak a bábu nagyon szép jól kidolgozott, abban nincsen hiba…

 8. Szép kis kiadás, de ettől még a játék nekem biztosan ki fog maradni. De nagyon jó kis írás lett ez róla.
  Srácok, minkettőtöknek elküldtem egy fontos e-mailt, kérlek nézzetek meg mihamarabb lehetőségetek lesz rá! Köszi!

Leave A Reply